fredag den 28. marts 2014

fire døde løver - hold nu kæft

Ingen er i tvivl om, hvad jeg snakker om, når jeg nævner sagen om giraffen Marius, der tidligere på året blev aflivet og dissekeret foran børn i København Zoologisk Have. Den 24. marts 2014 blev der igen aflivet dyr i den, nu verdensberømte, zoo. Denne gang fire sunde og raske løver, to der havde været i haven siden 2003, og to yngre hanløver.
Vreden var stor da Marius blev sprættet op foran et børnepublikum tidligere på året, og verden krævede København Zoologisk Haves direktør Steffen Stræde sat på porten. På trods af mediestormen, vælger Københavns Zoologisk Have nu igen at stå frem med aflivningen af deres egne dyr. "Hvorfor?" kan man jo spørge sig selv. Det er ganske simpelt fordi, de gør det fagligt korrekte i denne sag.
De to ældre løver var henholdsvis 15 og 16 år, og den maksimale alder for en løve i fangeskab er 20 år, det kunne derfor ikke svare sig at afsætte løverne til en anden zoo. De yngre løver ville ingen tage i mod, og var de blevet i København Zoologisk Have var de blevet slået ihjel af den nytilkomne hanløve; en del af generationsskiftet i København Zoologisk Haves løveflok, der ligger til grund for aflivningen af de fire løver. At København Zoologisk Have står ærligt frem omkring hvordan virkelighedens verden ser ud - det skal de have et skulderklap for.
Som Steffen Stræde selv udtalte til Politikken den 11. februar, da sagen om Marius kørte: "Det nytter ikke noget, at vi laver verden om til en Disney-verden".

Ingen kommentarer:

Send en kommentar