søndag den 30. marts 2014

danmarks fremtid - what the fuck?

Jeg har på det seneste brugt uhyggeligt meget tid på facebook. Kald det et socialt eksperiment. Jeg har trollet en del, og selv om det i starten bare var for sjov, endte det faktisk med at blive utrolig spændende - jeg blev oprigtigt interesseret i de mennesker der befandt sig i den såkaldte "lav et "<3" og ansøg dem er liker"-gruppe, fordi de repræsenterer en del af den danske ungdom, en del af Danmarks fremtid. Det er næsten 7.500 unge mennesker der er medlem af denne gruppe, og jeg fatter simpelthen ikke, hvad de har gang i.

Sådan som jeg indtil videre har forstået det, er der nogle forskellige ting du kan gøre på denne gruppe:
 • Post et go/no go opslag
 • Bliv bedømt fra 1-10
 • Tilrage sig folks snapchat
 • Bede folk om at skrive til dig
 • Få over 100 venneanmodninger om dagen
Et go/no go opslag, går ganske simpelt ud på at poste et billede, gerne noget hvor du viser hud, og så skrive f.eks. "piger der træner go/no go :I" - der skal helst være en smiley, ellers forstår folk det ikke. Og hvis det ikke er dig på billedet, så er det også rimelig vigtigt at pointere dette fra starten, ligesom det er vigtigt at skrive "bare hate, jeg kan tage det :')". Rigtig mange smileys, altid, ellers så virker du voksen og kedelig og sur. Nu har du postet dit billede, af din lettere fedladne mave der ikke viser spor af mavebøjninger, eller andre styrketræningsøvelser for den sags skyld, så nu handler det om at vente på, at du får en kommetar. Der er nogle ganske typiske kommentarer, som jeg gerne lige vil ridse op for jer:
 • Go
 • No go
 • Du er grim
 • Du er tyk
 • Du træner ikke
 • Du ser godt ud <3
 • Ansøg mig
 • Må jeg ansøge?
Hvis man så ikke vil ansøge folk, så bliver de helt forundrede, og spørger hvorfor. Det er sædvane, at man ansøger hvem som helst, bare de trækker vejret og er medlem af gruppen. Det er primært drengene der ansøger, men hvis du er heldig er 2 ud af dine 100 venneanmodninger fra piger. Alderen i gruppen strækker sig vidt og bredt, helt fra 10 år til 34. Der er dog flest mellem 13 og 15 år, og flest drenge, hvoraf 98 % er desperate idioter, og de resterende 2 % er trolls.

Umodenheden i gruppen er enorm, og føles næsten smittefarlig. Det ene øjeblik argumenterer du sagligt for hår under armene, det næste kalder du nogen for en abe. Når du browser rundt i opslagene mister du fuldstændig fornuft og tidsfornemmelse, og pludselig er klokken 3 om natten og du diskuterer med en pige hvorvidt hun er en bedre skuespiller end dig på grund af hendes diagnose med aspergers. 

Pigerne piller pigerne ned - det handler om, hvem der kan være mest modbydelig. Har du god selvtillid er du grim, har du dårlig selvtillid er du grim, er du den smukkeste kvinde på jorden er du grim, er du tynd er du grim, er du tyk er du grim - der er ingen grænser. Alle er grimme, uanset hvordan de så ser ud, og sådan er reglen bare. Drengene derimod, de kæmper enten om hvem der kan være mest sød ved pigerne, eller mest hård overfor andre drenge. Slåskampe, trusler, og "din bøsse" bliver ofte nævnt når det mandlige køn støder hornene sammen, mens pigerne desperate ser til, og håber at de kæmper om hende, og ikke retten til at definere hvad racisme er.

Min konklusion er, at det er umuligt at finde anden positiv energi i gruppen, end den der opstår, når man møder en anden troll, der kan se det større billede, og så kan man grine lidt sammen over det. Alt der deles, siges, kommenteres, likes, pointeres..er tomt, og hvert evig eneste seriøse medlem et offer for nynarcissismens facebookinvasion. Det er stort set umuligt at spore nogen former for intelligens, saglig argumentation, eller uddybelse af holdninger, og det skræmmer mig gevaldigt. Er det virkelig sådan vores liv skal bruges - i et dekadent hjørne af internettet, hvor vi kan rådne vores hjerner og selvtillid væk til det ukendelige.

Er der overhovedet nogen fremtid i Danmarks fremtid?

1 kommentar: