tirsdag den 13. oktober 2015

skræmt fra vid og sans

Nu har jeg befærdet mig i den veganske verden i noget tid. For mig fremstår det som, at en række personer bliver påvirket af veganismen i en sådan grad, at de udvikler en decideret apati for mennesker. Jeg synes det er uhyggeligt, og det afskrækker mig - og sikkert også mange andre mennesker - fra at blive, være og kalde mig veganer. For når man støder på den slags veganere, så giver det pludselig lidt mere mening, at veganere har så dårligt et rygte.

I går var der en chauffør der kørte galt i sin lastbil. Han var ved at fragte grise til slagtning, og desværre døde mange af grisene. Chaufføren kom heldigvis ikke slemt til skade. Og ja, det er da dybt tragisk at grisene døde. Det er dybt tragisk at grisene er en del af en modbydelig industri. Men. Den kommentar der er skyld i dette blogindlæg, var simpelthen for absurd.

"Chaufføren skal nakkeskydes."

Da jeg så efterfølgende spurgte kommentarens ejermand hvorfor det er bedre at nakkeskyde en mand end at nakkeskyde en gris, og hvordan det gjorde hende bedre end den industri hun tydeligvis er modstander af, svarede hun bare at hun ikke behøvede at føle sig bedre, hvis bare hun gjorde hvad der var retfærdigt, og at eftersom manden nok var skyld i flere tusinde dyrs død ville hun fryde sig over at se ham blive slået ihjel.

Seriøst? I hvilket univers løser man vold med mere vold? I hvilket univers er løsningen på aflivning af dyr, aflivning af mennesker?


3 kommentarer:

 1. Jeg er så enig! Blev vegetar og spiser primært vegansk, og det skete alt sammen meget hurtigt, for snart et halvt år siden. Jeg meldte mig ind i facebookgrupper om veganisme, fordi jeg synes det var fantastisk!
  Det var det dog ikke. Jeg måtte melde mig ud, fordi - netop som du siger - flere veganere er ekstreme på en sådan måde, at jeg på en eller anden måde føler det går imod veganismen. Seriøst skræmmende!!!
  Folk der udtalte at de var pisseligeglade med at se døde flygtninge flyde op på stranden, fordi mennesker er en forfærdelig race. Hvad er det dog for noget? Helt, helt ødelagt tankegang efter min mening!

  SvarSlet
 2. Jeg er meget enig... inden jeg skriver mere, vil jeg lige sige at jeg elsker dyr og at jeg selv har været vegetar i 5 år.
  Men jeg begriber ikke hvorfor man bliver vegetar/veganer fordi det er synd for dyrene at de bliver slagtet, dermed ikke sagt at jeg synes konventionelt landbrug er vejen frem, for det er direkte dyre mishandling, plus at de propper svinene med antibiotika, så mennesker bliver resistente ved at spise kødet.
  Men Mennesker har siden tidernes morgen spidst kød, fordi, mennesker blev nødt til at skabe en naturlig balance og fordi verden ville blive overbefolket hvis ikke mennesker gik på jagt.
  Det er direkte forfærdeligt at vi masseproducere kød, fordi det er dårligt for miljøet, og som tidligere nævnt at, grise bliver holdt i for små bure og proppet med antibiotika, og det er forfærdeligt at høns skal stå ovenpå hinanden, og ja det er forfærdeligt at gæs skal stopfodres så man kan få en eller anden fise-fornem, fucking leverpostej (undskyld sproget).
  Det hele er meget fint hvis, du vælger at stoppe med at spise kød, fordi du ikke kan lide det, fordi du synes dyrene lever under kummerlige forhold, men get real, vi spiser altså kød af en årsag, ikke for at være onde...
  Jeg kunne skrive flere sider hvis det skulle være, pointen er at jeg er enig. :)

  SvarSlet