tirsdag den 26. maj 2015

luk øjnene op

Vi skal snakke lidt om kaninen Allan. Eller rettere sagt, det der følger hans død - nemlig massehysteriet, der nu har spredt sig til resten af verden. Der er så meget vrede, så meget had, rettet mod radioværten der gjorde det.

Lad os skabe et drømmescenarie: Tænk nu, hvis al den vrede var rettet mod landbrugsindustrien? Tænk hvis folk, i stedet for at boykotte Radio24Syv, boykottede landbrugsindustrien? Tænk hvis disse millioner af mennesker, der er så rasende, bare holdt op med at købe ikke-økologisk kød? Tænk hvis det spredte sig, og blev en trend? Tænk hvis disse millioner af mennesker fra den ene dag til den anden skiftede til økologiske og biodynamiske fødevarer - ikke kun kød, men også alt det andet? Tænk hvis efterspørgslen endelig voksede? Tænk hvis grisefarmene hvor grisene rådner i sin egen afføring, blev lukket ned eller gjort økologiske, simpelthen fordi folk boykottede dem? Tænk hvis disse millioner af mennesker rettede al deres vrede mod dem der er ansvarlige for, at dyr lever pinefulde, uværdige liv?

Hvad ville der ske?

Det er svært at sige, men jeg vil gerne vide det. Så jeg vil opfordre alle der er vrede, stødt, forargede, rasende, psykotiske, kede af det, eller hvad i al verden man ellers føler angående lille Allan, til at rette de følelser mod vores landbrugsindustri. Ret den mod alle landmænd der ikke er økologiske. Ret den mod de landmænd der er ligeglade med dyrevelfærd. Ret den mod de mennesker der ikke gider tage stilling. Ret den mod alle dem, der er imod økologi. Gør noget, i stedet for bare at sidde og skrive vrede facebook kommentarer. Køb økologisk. Køb biodynamisk. Skær ned på dit kødforbrug. Hvad som helst, bare det er konstruktivt.

Lad os hjælpe hinanden med at skabe et Danmark, hvor vi passer på dyrene. Hvor vi ikke behøver aflive kaniner i radioen for at skabe debat, for der er ikke behov for debat - vi har dyrevelfærd. Lad os gøre det drømmescenarie til virkelighed.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar